Ünvan : OMYA MADENCİLİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Faaliyet Türü : Üretici
Yetkili Kişi : Bülent ASLAN, Caner KIRAY
Adres : Mithat Uluünlü Sokak 4U İş Hanı No:9/4 Zincirlikuyu / İstanbu
E-Posta : bulent.aslan@omya.com , caner.kiray@omya.com
Web : http://www.omya.com.tr

Omya, İsviçre-Oftringen’de 1884 yılında endüstriyel mineraller konusunda faaliyete geçmiştir. Bugün Omya, sanayisi olan birçok ülkede toplam 160’ı aşkın üretim tesisiyle endüstriyel mineral alanında faliyettedir. Omya ürünleri, Türkiye’de 60 yıldır sanayinin kullanımına sunulmaktadır. Omya, 1989 yılında Türkiye’de üretim yatırımı kararını alarak uygulamaya geçmiştir.

Türkiye’de Gebze-Kocaeli, Kemalpaşa-İzmir ve Biga-Çanakkale’de olmak üzere üç üretim tesisimiz mevcuttur.

Omya AG yüksek kalitede kalsiyum karbonat ve talk üretimi gerçekleştiren uluslararası beyaz mineral üreticisidir. Şirketin ana pazarları kağıt, plastik, kauçuk, yüzey kaplamaları, yapıştırıcı, yapı malzemeleri, tarım, gıda, ilaç ve kozmetiktir.

Kalsiyum Karbonat ve talk dışında kaolen, dolomit, barit, mika ve diğer bazı mineraller kendi üretimimiz veya ticaret yoluyla geliştirilerek sanayiye sunulmaktadır. Omya, üretimde kendi teknolojisini geliştirerek kullanmaktadır. Bunun için ABD, İngiltere, Fransa, Norveç, Avusturya ve Avustralya’da mühendislik merkezleri mevcuttur. Ürün geliştirme ve uygulama teknolojisi için ABD, İngiltere, Fransa ve İsviçre’de Ar-Ge merkezlerimiz vardır.

Omya Türkiye, mineral üretimi dışında hizmet verdiği sektörler için kimyasal hammadde üreten birçok firmanın distribütörlüğünü yürütmektedir. Plastik ve kauçuk sektörü için Omya Türkiye’nin distribütörlüğünü yaptığı firmalardan bazıları:

-Ticona: Mühendislik Polimerleri
-Akro: PA6 ve PA66
-Dow: CPE Klorlanmış Polietilen
-Albemarle: Alev geciktiriciler
-Potters: Cam kürecikler
-Boehme: PVC plastizol için viskozite düşürücü, dispersant, köpük stabilizant ve antistatikler.
-Burgess: Kalsine Kolenler
-Mondo Minerals: İnce talklar
-ISP:Endüstriyel biositler, antibakteriyel kimyasallar

Omya, İngiltere-Humber fabrikasında, kauçuk endüstrisi için kimyasal hammadde üretimi yapmaktadır. MULTISPERSE ürün grubu akselatörler, pişiriciler, stabilizatörler, alev geciktiriciler, şişirici ajanlar, desikant maddeleri içermektedir.