Kauçuk Derneği IRCO Üyesi

Kauçuk Derneği ve dolayısıyla Türkiye IRCO üyesi oldu. Üyeliğimiz Ocak 2011’den itibaren başlamıştır. İngiltere merkezli Uluslararası Kauçuk Konferansları Düzenleme Örgütü (IRCO), kauçuk ve lastik sanayi için hem akademik, hem de ekonomik anlamda oldukça önemli bir yeri olan bu organizasyonları, her yıl IRCO üyesi ülkeler arasından seçtiği ayrı bir ülkede gerçekleştiriyor.   Bilindiği gibi Uluslararası Kauçuk Kongresinin tüm hakları IRCO’ya aittir. IRCO, aralarında İngiltere, Avustralya, Brezilya, Çin, Çek & Slovak Cumhuriyetleri, Fransa, Almanya, Hindistan, Japonya, Kore, Malezya, Hollanda, Rusya ve ABD’nin bulunduğu 18 üye ülkeden oluşuyor. Kauçuk Derneği, IRCO’ya kabul edildikten sonra önümüzdeki dönemde nerede yapılacağı henüz kararlaştırılmamış en yakın kongre olan “2018 Uluslararası Kauçuk Konferansı’nın” İstanbul’da yapılması için girişimlerde bulunmuş ve bunun sonucunda bu konferansın Kauçuk Derneği tarafından Türkiye’de düzenlenmesine karar verilmiştir. Konu ile ilgili bilgi http://www.internationalrubberconference.org adresinde yer almaktadır. Derneğimiz, böylesine büyük çaplı bir organizasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirebilecek yeterli altyapı ve enerjiye sahip. Hem bu konudaki deneyimini artırmak, hem de yurtiçinde düzenli olarak kauçuk konusunda çalışan kuruluşlar ve akademisyenleri biraraya getirmek, bilgi akışını hızlandırmak amacıyla 2018’den önce, ulusal çapta en az iki kongre düzenlemeyi planlamaktadır. Konu ile ilgili gelişmeler önümüzdeki günlerde sizlere duyurulacaktır.